Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Klíčení bylinková směs na máčení semínek

Bylinková směs určená k máčení semínek před výsadbou. Zlepšuje klíčivost a odolnost rostlin. ... více o Klíčení

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 08301
Bylík.skKlíčenie na máčanie semienok bylinková zmes

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
65 Kč
50g
77 Kč
100g
105 Kč
150g
124 Kč
200g
151 Kč
250g
177 Kč
300g
204 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 10 kg | doručíme pozítří
  • Balíkovna - výdejní místo doručíme pozítří
  • PPL - výdejní místo doručíme pozítří
  • Zásilkovny do 5kg - výdejní místo doručíme pozítří
  • Balíkovna - na adresu doručíme pozítří
  • Zásilkovna - na adresu doručíme pozítří
  • PPL - na adresu doručíme pozítří
  • GLS - na adresu doručíme pozítří

Vše o Klíčení

Klíčení - Bylinková směs na máčení semínek

/ Klíčení na máčení semínek

Naše bylinková směs je speciálně navržena pro máčení semínek před výsadbou. Tento proces změkčuje obal semen, usnadňuje klíčení a podporuje růst prospěšných mikroorganismů. Máčení semínek v bylinkovém výluhu také zvyšuje odolnost proti chorobám a zlepšuje celkovou vitalitu rostlin.

Výhody máčení semínek v bylinkové směsi

  • Zlepšení klíčivosti: Máčení pomáhá semínkům nasát vodu, což urychluje proces klíčení.
  • Ochrana proti chorobám: Bylinkové výluhy obsahují přírodní látky, které chrání semínka před houbovými chorobami.
  • Podpora růstu: Aktivní složky bylinek stimulují růst a vývoj mladých rostlin.

Složení bylinkové směsi

  • Heřmánek pravý (Matricaria chamomilla) – působí protiplísňově a podporuje klíčení.
  • Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) – posiluje odolnost semen a podporuje růst.
  • Řebříček obecný (Achillea millefolium) – má dezinfekční účinky a podporuje zdravý vývoj semen.
  • Skořice (Cinnamomum verum) – přírodní fungicid, chrání semena před plísněmi.
  • Přeslička rolní (Equisetum arvense) – obsahuje křemík, který posiluje buněčné stěny rostlin a chrání je před chorobami.

Doporučená doba máčení pro vybrané druhy zeleniny

Plodina Doba máčení
Fazole 8–12 hodin
Hrách 8–12 hodin
Ředkvička 4–6 hodin
Mrkev 6–8 hodin
Salát 2–4 hodiny
Okurka 10–12 hodin
Rajče 6–8 hodin

Upozornění: Doba máčení se může lišit v závislosti na konkrétní odrůdě a podmínkách. Doporučujeme provést vlastní testování pro optimální výsledky.

Příprava Klíčení

Příprava bylinkového výluhu pro máčení semínek

  1. Vložte 2 čajové sáčky bylinkové směsi do 1 litru vody o pokojové teplotě.
  2. Nechte louhovat minimálně 5 hodin, ideálně přes noc.
  3. Po vylouhování sáčky vyjměte a výluh je připraven k použití.

Postup máčení semínek

  1. Ponořte semínka do připraveného bylinkového výluhu na doporučenou dobu podle druhu plodiny (viz tabulka výše).
  2. Během máčení semínka občas promíchejte, aby se zajistilo rovnoměrné nasáknutí a prokysličení.
  3. Po uplynutí doby máčení semínka vyjměte a rozložte je na čistý hadřík nebo papírovou utěrku, aby oschla.
  4. Jakmile jsou semínka suchá na dotek, můžete je vysadit do připravené půdy.

Tip: Pro dosažení nejlepších výsledků používejte čerstvě připravený bylinkový výluh.

Slevy a tipy

Himalájská sůlhrubá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Gojivýběr sušených plodů

Výběr extra velkých a šťavnatý plodů goji. Goji jsou výborným ... více

Římský kmínmletý

Nepostradatelná součást kari koření ... více

­-20%

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Játrabylinková směs

Při různých potížích s játry vám tato bylinná směs velice uleví ... více

Fenyklplod

Fenykl je známý především pro své působení proti nadýmání a ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.