Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Zátar směs koření

Zátar je tradiční blízkovýchodní kořenící směs s výraznou chutí tymiánu, sumahu a sezamu, ideální pro ochucení hummusu, pita chleba a dalších pokrmů. ... více o zátaru

Kód zboží 01211
Bylík.skZátar zmes korenia

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
37 Kč
50g
47 Kč
100g
71 Kč
150g
87 Kč
200g
110 Kč
250g
133 Kč
300g
156 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 10.6.
  • GLS - na pobočku dostanete do 10.6.
  • ONE POINT dostanete do 10.6.
  • ONE BOX dostanete do 10.6.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 10.6.
  • Balíkovna dostanete do 10.6.
  • PPL - na pobočku dostanete do 10.6.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 10.6.
  • PPL - na adresu dostanete do 10.6.
  • GLS - na adresu dostanete do 10.6.
  • ONE - na adresu dostanete do 10.6.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 10.6.
NOVÉ!
BEZ GLUTAMÁTU
Zátar

Vše o zátaru

Zátar – tradiční orientální kořenící směs

ZátarZátar je aromatická směs pocházející z Blízkého východu, oblíbená v kuchyních Libanonu, Sýrie, Jordánska a dalších zemí. Kombinuje sušené bylinky, sumah a sezamová semínka, čímž vytváří jedinečnou chuťovou kombinaci, která dodá pokrmům charakteristický orientální nádech.

Složení

  • Sušený tymián
  • Sumah (sušené mleté bobule)
  • Pražená sezamová semínka
  • Oregano
  • Římský kmín

Tato směs neobsahuje přidanou sůl ani alergeny, kromě sezamových semínek.

Využití

Zátar je všestranné koření vhodné pro dochucení hummusu, tvarohu, zeleninových salátů, pečené zeleniny, masa nebo jako posyp na pita chléb. Tradičně se míchá s olivovým olejem a podává se jako dip nebo se nanáší na těsto před pečením.

Recept: Pita chléb se zátarem

Suroviny:

  • 4 pita chleby
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžičky zátaru

Postup:

  1. Pita chleby potřete olivovým olejem.
  2. Posypte zátarem.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 5–7 minut, dokud nebudou křupavé.
  4. Podávejte teplé jako předkrm nebo přílohu.

Výskyt

Zátar je tradiční směs používaná v kuchyních Blízkého východu, zejména v Libanonu, Sýrii, Jordánsku a Palestině.

Lidové názvy zátaru

za'atar, zaatar, za'tar

Příprava zátaru

Směs Zátar použijte k dochucení pokrmů podle chuti. Tradičně se míchá s olivovým olejem a podává se s chlebem nebo se používá jako posyp na pečivo před pečením.

Slevy a tipy

Tužebníknať

Používá se pro močopudný a potopudný účinek, vhodný při revmatismu, ... více

­-15%

Meruňkynesířené

Sušené meruňky obsahují 5x více učinných látek než čerstvě ... více

­-10%

Kurkumamletá

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Pampeliškakořen

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

­-10%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.