Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kondurango kůra

Kondurango neboli marsdénie kondurangová, též baňura kondurangová (latinsky Marsdenia condurango) je dřevitá ovíjivá liána. ... více o Kondurango kůře

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00280
Latinský názevMarsdenia condurango
Bylík.skKondurango kôra

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
73 Kč
100g
119 Kč
150g
151 Kč
200g
195 Kč
250g
239 Kč
300g
278 Kč
400g
362 Kč
500g
426 Kč
750g
595 Kč
1000g
784 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 500 g | dostanete tento týden
  • GLS - na pobočku dostanete tento týden
  • ONE BOX dostanete tento týden
  • ONE POINT dostanete tento týden
  • ONE dostanete tento týden
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete tento týden
  • Balíkovna dostanete tento týden
  • PPL - na pobočku dostanete tento týden
  • Zásilkovna domů dostanete tento týden
  • PPL - na adresu dostanete tento týden
  • GLS - na adresu dostanete tento týden
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete tento týden

Vše o Kondurango kůře

Kondurango kůra

Kondurango Kondurango neboli marsdénie kondurangová, též baňura kondurangová (latinsky Marsdenia condurango) je dřevitá ovíjivá liána. Má drobné vstřícné listy vejčitého tvaru a trychtýřkovité květy žlutavé barvy. Plodem je měchýřek, který ukrývá množství ochmýřených semen. Domovem rostliny je Jižní Amerika, kde roste v džunglích a mlžných lesích ve vyšších nadmořských výškách.

Sušená kůra kondurango obsahuje cyklický polyalkohol, glykosidy, steroidy, kofein a další látky. Svým složení přispívá zejména k normální činnosti trávení a žaludku.

Extrakt z kůry liány se uplatňuje i při výrobě speciálního sladového vína, které je vhodné pro udržení zdravého žaludku.

Účinné látky

Condurangin, třísloviny a silice, deriváty kyseliny skořicové, oleandróza, cynaróza a metylalóza, kyselina chlorogenová a kávová, cyklid condurangitol, flavonoidy, fumariny, vanilin

Výskyt

Kondurango - keř s plazivou nebo ovíjivou lodyhou pochází ze severozápadní části Jižní Ameriky, kde roste v horských džunglích a mlžných lesích v nadmořské výšce až 3.000 m n. m. na svazích And v Peru, Ekvádoru a Kolumbii.

 

Příprava Kondurango

Odvar- 1 lžičku kůry zalít 1/4 l studené vody, přivést k varu, 10 minut povařit. Scedit a vlažné užívat 2-3x denně před jídlem. Tinktura- 150 g kůry konduranga vložte do 1 litru 50% lihu. Po měsíci sceďte a užívejte 3x denně 20 kapek. Konduragové víno - 1 litru kvalitního suchého bílého vína, 50 g jemně nasekané kůry konduranga, 3 - 4 týdny nechte macerovat. Poté sceďte. Užívá se před jídlem, max 4- 5 polévkových lžic denně.

Dávejte si pozor!

Nevhodné pro těhotné a kojící ženy a malé děti.

Slevy a tipy

Šípekslupky

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Jitrocellist

Jitrocel je spolu s řebříčkem nejlepší rostlinný lék na rány ... více

Vlašské ořechy 40% půlky

Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších ... více

Himalájská sůlhrubá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Kešuořechy W320

Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.