Pampeliška kořen jemně mletý Smetanka lékařská
Pampeliška neboli smetánka lékařská (latinsky Taraxacum officinale) je nedílnou součástí české krajiny. ... více o Pampelišce
Druh zboží | Doplněnk stravy |
---|---|
Kód zboží | 00573 |
Latinský název | Taraxacum officinale |
Teplota vaporizace | 121-149°C |
Bylík.sk | Púpava Púpava lekárska koreň jemne mletý |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?
Vše o Pampelišce
Pampeliška kořen jemně mletý
Pampeliška neboli smetánka lékařská (latinsky Taraxacum officinale) je nedílnou součástí české krajiny. V jarních měsících rozzáří louky a jiné travnaté porosty svými nepřehlédnutelnými úbory sytě žlutých květů, které posléze vystřídají nažky s charakteristickým bílým padáčkovitým chmýřím.
Přestože je pampeliška považována za běžný plevel, jedná se rovněž o významnou léčivou rostlinu. Přispívá k normální činnosti trávení, působí jako prebiotikum a zároveň podporuje vylučování a pročištění organismu. Napomáhá udržovat zdravá játra a žaludek, udržuje normální funkce močové soustavy. Při příjmu nad 40 mg se navíc jedná o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. V neposlední řadě ovlivňuje příznivě metabolismus lipidů, respektive normální hladinu cholesterolu v krvi.
Kořen rostliny se sbírá nejčastěji v jarních měsících ještě před rozkvětem. Po usušení se z něj připravuje odvar. Tento kořen je pomletý najemno.
Lidové názvy Pampelišky
adí mlíčí, herba urinaria, husí kap, kačenec, kačinec, kašinec, kněžská pleš, lucerničky, lucerny, lupen pampuliškový, lví zub, majíček, mléč, mlíč, mlíčák, mlíčí, mlíčňák, mlíčný lupen, mléčný lupen, mnišská hlava, odvančík, pampalíšek, pampališka, pampelíček, pampelík, pampelíšek, pamprlice, pampuliška, pampuška, plečka obecná, pleska, pleška, pléška, počůránek, psí zub, pumpelice, pupava, pupava lékařská, smetaník nebo smetanka obecná
Látky a kvalita jsou v hrubém nebo jemně mletém kořenu stejné. Rozdíl je pouze v jemnosti drcení.
Slevy a tipy
Co vás zajímá o Pampelišce
Chci se zeptat jak jemně je mletý kořen pampelišky? Je to prášek, který mohu polykat lžičkou?
Kořen pampelišky je namletý docela najemno, takže by se dal komnzumovat na lžičku. Kořen by měl, ale přejít varem, aby se zněho uvolnili účinné látky.
Prosim odpoved,zda mate rovnez koren pampelisky,ale hrubeji mlety,ne ten jemne mlety, rovnez cenu za 300 gr?
Ano máme hrubě mletou pampelišku. Najdete jí zde
https://bylik.cz/zbozi/72-pampeliska-koren.html
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky