Pampeliška kořen jemně mletý Smetanka lékařská

Pampeliška neboli smetánka lékařská (latinsky Taraxacum officinale) je nedílnou součástí české krajiny. ... více o Pampelišce

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00573
Latinský názevTaraxacum officinale
Teplota vaporizace121-149°C
Bylík.skPúpava Púpava lekárska koreň jemne mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

30g
39 Kč
50g
49 Kč
100g
71 Kč
150g
87 Kč
200g
109 Kč
250g
130 Kč
300g
155 Kč
400g
197 Kč
500g
234 Kč
750g
318 Kč
1000g
426 Kč
Dostupnost: skladem > 10 kg

Vše o Pampelišce

Pampeliška kořen jemně mletý

Pampeliška Pampeliška neboli smetánka lékařská (latinsky Taraxacum officinale) je nedílnou součástí české krajiny. V jarních měsících rozzáří louky a jiné travnaté porosty svými nepřehlédnutelnými úbory sytě žlutých květů, které posléze vystřídají nažky s charakteristickým bílým padáčkovitým chmýřím.

Přestože je pampeliška považována za běžný plevel, jedná se rovněž o významnou léčivou rostlinu. Přispívá k normální činnosti trávení, působí jako prebiotikum a zároveň podporuje vylučování a pročištění organismu. Napomáhá udržovat zdravá játra a žaludek, udržuje normální funkce močové soustavy. Při příjmu nad 40 mg se navíc jedná o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. V neposlední řadě ovlivňuje příznivě metabolismus lipidů, respektive normální hladinu cholesterolu v krvi.

Kořen rostliny se sbírá nejčastěji v jarních měsících ještě před rozkvětem. Po usušení se z něj připravuje odvar. Tento kořen je pomletý najemno.

Lidové názvy Pampelišky

adí mlíčí, herba urinaria, husí kap, kačenec, kačinec, kašinec, kněžská pleš, lucerničky, lucerny, lupen pampuliškový, lví zub, majíček, mléč, mlíč, mlíčák, mlíčí, mlíčňák, mlíčný lupen, mléčný lupen, mnišská hlava, odvančík, pampalíšek, pampališka, pampelíček, pampelík, pampelíšek, pamprlice, pampuliška, pampuška, plečka obecná, pleska, pleška, pléška, počůránek, psí zub, pumpelice, pupava, pupava lékařská, smetaník nebo smetanka obecná

Látky a kvalita jsou v hrubém nebo jemně mletém kořenu stejné. Rozdíl je pouze v jemnosti drcení.

Slevy a tipy

Pampeliškakořen jemně mletý

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

Borovicevýhonky

Používá se jako přísada do koupelí proti revmatickým potížím ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Kurkumamletá

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Co vás zajímá o Pampelišce

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.