Pampeliška kořen celý Smetanka lékařská

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00978
Latinský názevRadix taraxaci

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

30g
30 Kč
50g
46 Kč
100g
70 Kč
150g
97 Kč
200g
126 Kč
250g
147 Kč
300g
171 Kč
Dostupnost: skladem > 10 kg | dostanete do 11.8.2020
Pampeliška
Pampeliška
kořen celý
Příprava: Jednu čajovou lžičku povařit 5-10 minut ve 100 ml vody, zakryté nechat 10 minut louhovat. Užívá se 2-4x denně. Další varianta - 2 lžičky kořene zalít 1/4 l studené vody, přes noc nechat louhovat,ráno zahřát k bodu varu,scedit. Vlažné pít po doušcích půl hod před a po snídani.
Balení Pampeliška

Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin nebo herbáře.

Lidové názvy Pampelišky

Tato bylina je známa také pod názvy hadí mlíčí, herba urinaria, husí kap, kačenec, kačinec, kašinec, kněžská pleš, lucerničky, lucerny, lupen pampuliškový, lví zub, majíček, mléč, mlíč, mlíčák, mlíčí, mlíčňák, mlíčný lupen, mléčný lupen, mnišská hlava, odvančík, pampalíšek, pampališka, pampelíček, pampelík, pampelíšek, pamprlice, pampuliška, pampuška, plečka obecná, pleska, pleška, pléška, počůránek, psí zub, pumpelice, pupava, pupava lékařská, smetaník nebo smetanka obecná.

Příprava Pampelišky

Odvar připravíme krátkým povařením jedné čajové lžičky kořene ve 100 ml vody. Doba varu 5-10 minut. Užívá se 2 - 4x denně šálek. Další varianta přípravy je zalití 2 lžiček kořene 1/4 l studené vody, přes noc necháme louhovat, druhý den zahřejeme k bodu varu a scedíme. Vlažné pijeme po doušcích půl hod před a po snídani. Lze podávat i čerstvou šťávu z kořenů a to 4x denně po 1 až 2 čaj.lžičky. 

Dávejte si pozor!

Kořen může obsahovat zbytky půdy. Doporučujeme před konzumací nebo zpracováním důkladně omýt.

Slevy a tipy

Řepík nať

Řepík příznivě působí na činnost jater a žlučníku, zlepšuje ... více

Badyán plod

Badyán se pro svou vůni podobnou anýzu a pro svůj krásný hvězdicový ... více

Co vás zajímá o Pampelišce

  • Jak se připravuje pampeliška kořen a jaké je dávkování?

    Odvar připravíme krátkým povařením jedné čajové lžičky kořene ve 100 ml vody. Doba varu 5-10 minut. Užívá se 2 - 4x denně šálek. Další varianta přípravy je zalití 2 lžiček kořene 1/4 l studené vody, přes noc necháme louhovat, druhý den zahřejeme k bodu varu a scedíme. Vlažné pijeme po doušcích půl hod před a po snídani. Lze podávat i čerstvou šťávu z kořenů a to 4x denně po 1 až 2 čaj.lžičky. 

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.