Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Datle bez pecky sušené plody Datlovník obecný

Zdrojem exotických datlí je datlovník pravý neboli datlovník obecný (latinsky Phoenix dactylifera), jedna z vůbec nejstarších pěstovaných kulturních rostlin. ... více o Datlích

Kód zboží 00300
Země původuÍrán
Latinský názevPhoenix dactylifera
Bylík.skDatle bez kôstky Datľovník obyčajný sušené plody

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
26 Kč
100g
32 Kč
150g
36 Kč
200g
42 Kč
250g
47 Kč
300g
58 Kč
400g
69 Kč
500g
77 Kč
750g
99 Kč
Dostupnost: skladem > 5 kg
TOP!
BEZ PŘIDANÉHO CUKRU!
Datle bez pecky

Vše o Datlích

Datle bez pecky sušené plody

Datle bez pecky Zdrojem exotických datlí je datlovník pravý neboli datlovník obecný (latinsky Phoenix dactylifera), jedna z vůbec nejstarších pěstovaných kulturních rostlin. Tato středně vysoká palma má až 5 metrů dlouhé zpeřené listy tvořené zhruba 150 drobnými lístky, květenstvím je hroznovité. Plodem jsou oválné peckovice hnědé barvy – datle. Z jednoho stromu je možné sklidit během jediné sezóny až na 100 kg tohoto chutného ovoce.

V datlích najdeme zejména sacharidy, a to v podobě přírodních cukrů (jedná se až o 74 g na 100 g), dále obsahují vodu, vitamin A, vitaminy skupiny B, draslík, železo, chlór, měď a další prvky.

Protože jsou datle vynikajícím přírodním zdrojem energie, je vhodné je konzumovat například po náročné fyzické aktivitě nebo je přibalit jako chutnou svačinku na cesty. V kuchyni je lze využít při přípravě sladkých kaší, pro oslazení zdravých cukrovinek a dezertů stejně jako přidat do populárních smoothie nápojů.

Zajímavé odkazy

Účinné látky

Sušené datle jsou bohaté na vitaminy A, B1, B2, niacin a B6, minerály, draslík, železo, hořčík, fosfor a vápník, stopové prvky, měď, mangan a zinek. Sušené datle představují koncentrovanější zdroj niacinu, mědi, železa a hořčíku než datle čerstvé, čerstvé datle jsou zase lepším zdrojem vitamínu C.

Výskyt

Datle pocházejí původně z oblasti Přední Asie, přesněji z oblasti Mezopotámie. Odtud se datlová palma vlivem člověka rozšířila do rozsáhlých suchých a teplých oblastí. Dnes se datle pěstují hlavně v Iráku, Egyptě a Maroku, ale také v Indii a Pákistánu a na Kanárských ostrovech.

Ovoce bez AZO, cukru a SO2

Příprava Datlí

Datle jsou ideální svačinkou pro duševně pracující a studenty, rychle dodají energii. Jsou zdrojem rozpustné vlákniny, působí jako mírné projímadlo. Obdobně jako švestky, meruňky či fíky je lze namočit na několik hodin do vody nebo mléka a poté zkonzumovat.

Slevy a tipy

Třezalkanať

Třezalka se používá při léčbě trávicího traktu, žaludku, jater ... více

Heřmánekkvět

Heřmánek představuje mezi léčivými rostlinami naprostou "hvězdu", ... více

Datle bez peckysušené plody

Odhaduje se, že datle jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let ... více

Pepř černýmletý

Chuťově nejvýraznější pepř namletý najemno ... více

­-20%

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Mandle naturaljádra celá

Mandle jsou bohatým přírodním zdrojem látek nezbytných pro zdraví ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.