Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Objednávky odeslané do 19.12. garantujeme doručit do Vánoc, po tomto datu nejspíš dorazí také, ale bez garance. Odstávka: 24.12.25–4.1.26, objednávky začneme vyřizovat od 5.1.206.

Bylinkové máslo směs koření

Bylinkové máslo – směs koření bez glutamátu. Sůl max. 33 %, česnek, cibule, rozmarýn, petržel, pažitka, medvědí česnek, kurkuma; vhodná k masu, rybám, bramborám i těstovi ... více o Bylinkovém máslu

Kód zboží 01145
Bylík.skBylinkové maslo zmes korenia

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
43 Kč
100g
63 Kč
150g
76 Kč
200g
96 Kč
250g
115 Kč
300g
136 Kč
400g
172 Kč
500g
200 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | doručíme tento týden
  • Balíkovna - výdejní místo doručíme tento týden
  • PPL - výdejní místo doručíme tento týden
  • Zásilkovny do 5kg - výdejní místo doručíme tento týden
  • Balíkovna - na adresu doručíme tento týden
  • Zásilkovna - na adresu doručíme tento týden
  • PPL - na adresu doručíme tento týden
  • GLS - na adresu doručíme tento týden
BEZ GLUTAMÁTU
Bylinkové máslo

Vše o Bylinkovém máslu

Bylinkové máslo – směs koření pro rychlou chuť a vůni

Bylinkové máslo – směs koření bez glutamátu (bez E621) spojuje to nejlepší z bylinek a zeleniny pro snadné ochucení teplé i studené kuchyně. Základ tvoří sůl (max. 33 %), česnek a cibule, které doplňuje rozmarýn, petržel, pažitka a medvědí česnek; barevný a aromatický akcent přidává kurkuma a další zeleninové složky. Směs je připravená tak, aby se výborně pojila s máslem i olejem a dodala jídlům plnou, bylinkovou chuť.

Co směs obsahuje a proč funguje

V receptuře najdete kombinaci sušeného česneku a cibule pro kulatý „kuchyňský“ základ, bylinek (rozmarýn, petržel, pažitka, medvědí česnek) pro svěží zelenou linku a špetku kurkumy pro příjemný teplý tón. Vyvážený podíl soli pomáhá jednotlivé chutě propojit, takže směs lze použít jako kompletní dochucení beze strachu, že jídlo bude fádní nebo naopak přesolené – jednoduše přidáte podle chuti a účelu. Praktickým detailem je i přídavek vitaminu B2 (riboflavin).

Jak s bylinkovým máslem pracovat

Směs koření je navržená pro „okamžité použití“. Nejklasičtěji ji vmícháte do změklého másla a vytvoříte bylinkové máslo: hodí se na minutkové maso, grilovanou zeleninu, ryby, kukuřičný klas, pečené brambory, do těstovin nebo do teplých baget. Skvěle funguje i mimo máslo – do jogurtových či majonézových dipů, do smetanových omáček, do mletých směsí (karbanátky, zeleninové placičky) nebo jako rychlé dochucení rýže a bulguru na pánvi.

Chuťový profil a využití

Dominují česnekové a bylinkové tóny se svěží zelenou stopou pažitky a petržele, rozmarýn dodává lehce dřevitý akcent a kurkuma jemné teplo a barvu. Díky všestrannosti se směs hodí do běžného vaření i k rychlému občerstvení, když potřebujete „hotovou“ bylinkovou chuť mít po ruce.

  • K teplým jídlům: minutky a steaky, ryby, grilovaná nebo pečená zelenina, vařené a pečené brambory, těstoviny a noky.
  • Do studené kuchyně: bylinkové dipy (jogurt/zakysaná smetana/majonéza), pomazánky, salátové zálivky a sendviče.

Tipy z praxe

Pro klasické bylinkové máslo promíchejte zhruba 1–2 lžičky směsi se 100 g změklého másla. Máslo vytvarujte do válečku v pečicím papíru, zchlaďte a krájejte na plátky; podávejte na horké maso či zeleninu, aby se krásně rozpustilo. Do olejové marinády stačí 1 lžička směsi do 3 lžic oleje (případně s kapkou citronu); pro jemnější výsledek použijte část másla a část oleje. Při vaření na pánvi směs krátce rozvoňte na mírném ohni – uvolní se aromata a koření se lépe spojí s tukem.

Klíčová slova: bylinkové máslo, směs koření, bez glutamátu, sůl 33 %, česnek, rozmarýn, pažitka, medvědí česnek, petržel, těstoviny, brambory, grilování, riboflavin.

Výskyt

Koncept bylinkového másla vychází z evropské kuchyně, kde se ochucená másla používají k minutkám, rybám i zelenině. Sušené směsi s bylinkami a zeleninou se míchají v různých zemích Evropy; u tohoto produktu výrobce blíže nespecifikuje původ jednotlivých složek.

Lidové názvy Bylinkové máslo

koření na bylinkové máslo, bylinková směs do másla

Příprava Bylinkové máslo

🧈 Bylinkové máslo: 100 g změklého másla + 1–2 ličky směsi; promíchat, vytvarovat do válečku, vychladit a krájet na plátky.

🫙 Dip a marináda: 1 lička směsi do 3 PL oleje/jogurtu; nechte 15–30 min rozvinout vůni.

🍝 Rychlé dochucení: špetku krátce rozvonět na pánvi a promíchat s těstovinami, bramborami nebo restovanou zeleninou.

Dávejte si pozor!

Obsahuje sůl (max. 33 %). Dávkujte podle chuti a výsledného množství tuku v pokrmu. Skladujte v suchu, po použití obal pečlivě uzavírejte.

Slevy a tipy

Len zlatýsemeno

Lněné semínko pro svůj obsah škrobu, oleje a vlákniny působí jako ... více

Badyánplod

Badyán se pro svou vůni podobnou anýzu a pro svůj krásný hvězdicový ... více

Meduňkanať

Meduňka pomáhá při nespavosti, stavech neklidu a podrážděnosti, ... více

Zelený čaj list

Zelené čaje se proslavily celou řadou pozitivních zdravotních účinků. ... více

Slunečnicesemínko loupané

Slunečnicová semínka patří k nejvýznamnějším koncentrovaným ... více

Svařené vínorozpustné

Rozpustná směs na svařené víno s cukrem a extrakty koření (skořice, ... více

­-10%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.