Rooibos list čajovníkovec kapský
Zdrojem tohoto výtečného nápoje je čajovec kapský (latinsky Aspalathus linearit), poměrně variabilní stálezelený keř, který roste pouze v Jižní Africe. ... více o rooibosu
Druh zboží | Doplněnk stravy |
---|---|
Kód zboží | 00393 |
Latinský název | Aspalathus linearit |
Bylík.sk | Rooibos čajovníkovec kapský list |
Doprava z WE|DO od 29 Kč, od 299 Kč zdarma Doba dodání
- WE|DO BOX dostanete pozítří
- WE|DO POINT dostanete pozítří
- WE|DO HOME dostanete pozítří
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
- Balíkovna dostanete pozítří
- PPL - na pobočku dostanete pozítří
- GLS - na pobočku dostanete pozítří
- Zásilkovna domů dostanete pozítří
- PPL - na adresu dostanete pozítří
- GLS - na adresu dostanete pozítří
- Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří
Vše o rooibosu
Rooibos list
Zdrojem tohoto výtečného nápoje je čajovec kapský (latinsky Aspalathus linearit), poměrně variabilní stálezelený keř, který roste pouze v Jižní Africe. Může být vzpřímený i rozkladitý, dorůstá však nanejvýš do výšky okolo 2 metrů. Má dlouhé trojčetné listy a nažloutlé květy. Plodem rostliny je lusk, který svým tvarem připomíná harpunu.
Rooibos obsahuje mimo jiné flavonoidy, taniny, polysacharidy, vitamin C, z minerálních látek zejména draslík, mangan, měď, vápník, zinek a železo. Na rozdíl od pravého čaje není v tomto čajovém nápoji zastoupen kofein, tudíž je vhodný i pro děti, těhotné a kojící ženy. Patří mezi antioxidanty, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem.
Rooibos je vysoce ceněný pro své vlastnosti. Výsledný nálev má totiž krásnou načervenalou barvu, příjemnou vůni a lehce nasládlou chuť.
Zajímavé odkazy
Účinné látky
flavonoidy, organické kyseliny, aspalathin, vitamín C, řada minerálních a stopových prvků, železo, draslík, vápník, sodík, mangan, zinek, měď, fluor, molybden, hořčík.
Výskyt
Čajovníkovec australský pochází z Jižní Afriky. Je to vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy, které se po sklizni suší na slunci - fermentují, čímž získávají charakteristickou červenohnědou barvu. Nefermentovaný rooibos má zelenou barvu.
Jedná se o červervený fermentovaný Rooibos
Příprava rooibosu
Nálev - čaj: jednu vrchovatou čajovou lžičku zalijeme 1/4 l vroucí vody, necháme 3 -5 minut louhovat, přičemž ani delší doba louhování nemá žádně nežádoucí účinky. Další možný způsob přípravy může být několika minutové povaření za současného míchání, kdy se maximálně uvolní chutě a silice do nápoje. Zajímavé a lahodné chutě můžete vyzkoušet přidáním dalších bylinek při přípravě, např. citronovou trávu nebo jasmín. V afrických zemích nápoj sladí a doplňují mlékem.
Slevy a tipy
Ostropestřecdrcený plod
Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky