Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Rooibos list čajovníkovec kapský

Zdrojem tohoto výtečného nápoje je čajovec kapský (latinsky Aspalathus linearit), poměrně variabilní stálezelený keř, který roste pouze v Jižní Africe. ... více o rooibosu

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00393
Latinský názevAspalathus linearit
Bylík.skRooibos čajovníkovec kapský list

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
53 Kč
100g
83 Kč
150g
103 Kč
200g
132 Kč
250g
161 Kč
300g
188 Kč
400g
243 Kč
500g
290 Kč
Dostupnost: skladem > 10 kg | dostanete zítra
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete zítra
  • Balíkovna dostanete zítra
  • PPL - na pobočku dostanete zítra
  • GLS - na pobočku dostanete zítra
  • Zásilkovna domů dostanete zítra
  • PPL - na adresu dostanete zítra
  • GLS - na adresu dostanete zítra
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete zítra

Vše o rooibosu

Rooibos list

Rooibos Zdrojem tohoto výtečného nápoje je čajovec kapský (latinsky Aspalathus linearit), poměrně variabilní stálezelený keř, který roste pouze v Jižní Africe. Může být vzpřímený i rozkladitý, dorůstá však nanejvýš do výšky okolo 2 metrů. Má dlouhé trojčetné listy a nažloutlé květy. Plodem rostliny je lusk, který svým tvarem připomíná harpunu.

Rooibos obsahuje mimo jiné flavonoidy, taniny, polysacharidy, vitamin C, z minerálních látek zejména draslík, mangan, měď, vápník, zinek a železo. Na rozdíl od pravého čaje není v tomto čajovém nápoji zastoupen kofein, tudíž je vhodný i pro děti, těhotné a kojící ženy. Patří mezi antioxidanty, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem.

Rooibos je vysoce ceněný pro své vlastnosti. Výsledný nálev má totiž krásnou načervenalou barvu, příjemnou vůni a lehce nasládlou chuť.

Zajímavé odkazy

Účinné látky

flavonoidy, organické kyseliny, aspalathin, vitamín C, řada minerálních a stopových prvků, železo, draslík, vápník, sodík, mangan, zinek, měď, fluor, molybden, hořčík.

Výskyt

Čajovníkovec australský pochází z Jižní Afriky. Je to vytrvalá rostlina s jemně jehličkovitými listy, které se po sklizni suší na slunci - fermentují, čímž získávají charakteristickou červenohnědou barvu. Nefermentovaný rooibos má zelenou barvu.

 

Jedná se o červervený fermentovaný Rooibos

Příprava rooibosu

Nálev - čaj: jednu vrchovatou čajovou lžičku zalijeme 1/4 l vroucí vody, necháme 3 -5 minut louhovat, přičemž ani delší doba louhování nemá žádně nežádoucí účinky. Další možný způsob přípravy může být několika minutové povaření za současného míchání, kdy se maximálně uvolní chutě a silice do nápoje. Zajímavé a lahodné chutě můžete vyzkoušet přidáním dalších bylinek při přípravě, např. citronovou trávu nebo jasmín. V afrických zemích nápoj sladí a doplňují mlékem.

Slevy a tipy

Datle bez peckysušené plody

Odhaduje se, že datle jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let ... více

Ostropestřecmletý plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Řecké senomleté semeno

Používá se k povzbuzení chuť k jídlu, při katarech dýchacích cest, ... více

Česnekgranulát

Oblíbené koření v podobě malých granulí sušeného česneku ... více

­-10%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.