Červená řepa sušené kousky

S červenou řepou (latinsky Beta vulgaris) se lze běžně setkat na polích i v zahradách. Patří totiž k běžně pěstované a oblíbené kořenové zelenině.  ... více o Červené řepě

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00193
Latinský názevBeta vulgaris

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
30 Kč
100g
40 Kč
150g
47 Kč
200g
56 Kč
250g
67 Kč
300g
79 Kč
400g
96 Kč
500g
112 Kč
750g
157 Kč
1000g
197 Kč
Dostupnost: skladem > 3 kg | dostanete do 25.1.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 25.1.
  • Balíkovna dostanete do 25.1.
  • PPL - na pobočku dostanete do 25.1.
  • Zásilkovna domů dostanete do 25.1.
  • PPL - na adresu dostanete do 25.1.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 25.1.

Vše o Červené řepě

Červená řepa sušené kousky

Červená řepa S červenou řepou (latinsky Beta vulgaris) se lze běžně setkat na polích i v zahradách. Patří totiž k běžně pěstované a oblíbené kořenové zelenině. Má rozvětvenou lodyhu, velké dlouze řapíkaté celokrajné listy a květenství bílé barvy tvořící přetrhované laty. Část, která se sklízí, se ukrývá pod zemí – je to kulovitý masitý kořen, který nese tmavočervené karmínové zbarvení.

A právě tento červený kořen obsahuje celou škálu důležitých vitaminů a minerálních látek. Je to například draslík (až 380 mg na 100 g), sodík, vápník, hořčík, vitamin C, vitaminy skupiny B a mnoho dalších.

Červená řepa se dá jednoduše ochutit a konzumovat samostatně, používá se také jako příloha k masu, do zeleninových salátů, k nakládání či pro přípravu tradičního boršče. Také sušené kousky řepy, které v sobě uchovávají celou řadu mikroživin, stojí za pozornost. Je možné si je vzít kamkoliv s sebou coby zdravou svačinku a mohou se i přidávat do mnoha pokrmů zdravé kuchyně, pro lepší zpracování je vhodné kousky předem namočit do vody.

Zajímavé odkazy

Účinné látky

Červená řepa obsahuje draslík, hořčík, vápník, měď, zinek, jód, křemík, selen, rubidium, cezium, kyselinu listovou, vitamín C, E

Výskyt

V současnosti se červená řepa nejvíce pěstuje ve východní Evropě a v USA a existuje celá řada kulturních odrůd, které se od sebe liší tvarem i barvou. 

Dávejte si pozor!

Více než 100 ml surové šťávy může vyvolat nevolnost, závratě či žaludeční křeče. Smíchejte ji například i s mrkvovou šťávou. Dobře před polknutím prosliňte.

Slevy a tipy

Jitrocel list

Jitrocel je spolu s řebříčkem nejlepší rostlinný lék na rány ... více

Pampeliška kořen

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

Třezalka nať

Třezalka se používá při léčbě trávicího traktu, žaludku, jater ... více

Ostropestřec mletý plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.