Piri piri směs koření
Piri piri je lehce pikantní kořenící směs, která má takřka univerzální využití. Hodí se totiž do všech druhů jídel, kterým je třeba dodat ostřejší chuť. ... více o Piri piri
Kód zboží | 04587 |
---|---|
Bylík.sk | Piri piri |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání
Vše o Piri piri
Piri piri
Piri piri je lehce pikantní kořenící směs, která má takřka univerzální využití. Hodí se totiž do všech druhů jídel, kterým je třeba dodat ostřejší chuť.
Koření se uplatní především při přípravě různých druhů pečeného, grilovaného a dušeného masa. Příjemnou mírně pikantní chuť propůjčí také omáčkám a marinádám, stejně jako ratatouille či těstovinovým jídlům.
Kořenící směs obsahuje sůl (max. 29 %), cibuli, chilli, česnek, papriku, černý pepř, zelený pepř, petržel a medvědí česnek.
Recept na univerzální lehce pikantní marinádu
Marináda je vynikající především k dochucení pečených či grilovaných kuřecích křídel a stehen. Příjemnou mírně ostrou chuť dodá také kuřecím, vepřovým nebo hovězím steakům.
Ingredience
6 polévkových lžic oleje
4 polévkové lžíce kečupu
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 polévková lžíce kořenící směsi PIRI PIRI
3 stroužky česneku
sůl dle potřeby
Postup přípravy
1. Česnek oloupeme a utřeme. Marinádu připravíme smícháním všech ingrediencí.
2. Maso opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Můžeme do něj ostrým nožem udělat několik zářezů.
3. Maso naložíme do marinády. V případě potřeby můžeme dosolit a vložíme alespoň na 1 hodiny uležet do lednice.
4. Poté dáme naložené maso péct, případně rožníme či grilujeme.
Slevy a tipy
Mandle naturaljádra celá
Mandle jsou bohatým přírodním zdrojem látek nezbytných pro zdraví ... více
Ostropestřecdrcený plod
Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více
Ananassušené kroužky
Ananas je bohatým zdrojem vitamínu C. Ten spolu s beta karotenem a enzymem ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky