Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
DOPRAVA s WE|DO za 49 Kč od 499Kč nákupu ZDARMA!

Adžika směs koření

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma. ... více o Adžice

Kód zboží 01137
Bylík.skAdžika

Doprava z WE|DO od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Doba dodání

30g
32 Kč
50g
40 Kč
100g
59 Kč
150g
72 Kč
200g
90 Kč
250g
108 Kč
300g
128 Kč
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 5.6.
  • WE|DO BOX dostanete do 5.6.
  • WE|DO POINT dostanete do 5.6.
  • WE|DO HOME dostanete do 5.6.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 5.6.
  • Balíkovna dostanete do 5.6.
  • PPL - na pobočku dostanete do 5.6.
  • GLS - na pobočku dostanete do 5.6.
  • Zásilkovna domů dostanete do 5.6.
  • PPL - na adresu dostanete do 5.6.
  • GLS - na adresu dostanete do 5.6.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 5.6.
BEZ GLUTAMÁTU
Adžika


Vše o Adžice

Adžika

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma.

Koření se hodí především na grilované maso, ryby a zeleninu. Dobře se uplatní také při pečení a dušení jehněčího, drůbežího nebo vepřového masa, je výborné k dochucení mletého masa. S oblibou se používá i do pokrmů z luštěnin, patizonu, lilku a cukety

Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), koriandr, papriku, kopr, pískavici řecké seno, česnek, petržel, celer a sumah.

Recept na kořeněné vepřové plátky

AdžikaTento recept je velice jednoduchý a zároveň rychlý. A přestože obsahuje pouhé 3 ingredience, výsledek je famózní. Vepřové plátky lze podávat například s bramborem či rýží.

Ingredience

4 plátky vepřové kýty
3 polévkové lžíce kořenící směsi ADŽIKA
2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Vepřové maso opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Nakrájíme na plátky a jemně naklepeme paličkou.

2. Každý plátek z obou stran posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a vše důkladně vetřeme do masa. Můžeme i lehce dosolit.

3. Takto připravené maso dáme zhruba na 1 hodinu odpočinou do lednice.

4. Do hlubší pánve dáme zbývající olej (přibližně 1 lžíci) a plátky masa z obou stran zprudka orestujeme.

5. Plamen stáhneme na nižší teplotu a ještě zhruba 15 minut smažíme.

Zajímavé odkazy

Slevy a tipy

Para ořechyplod

Para ořechy rostou výhradně v Amazonském pralese, kde jsou velice ceněny ... více

Kmíndrcený

Nahrubo drcený kmín se skvěle hodí do bramborových pokrmů ... více

Len hnědýsemeno

Lněné semínko pro svůj obsah škrobu, oleje a vlákniny působí jako ... více

Rychlejší hubnutíbylinková směs

Bylinná směs pro rychlý boj s nadváhou. ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.