Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
DOPRAVA ZDARMA! Doprava od 200Kč nákupu ZDARMA! AKCE PLATÍ POUZE DO STŘEDY 2.4. 23:59

Adžika směs koření

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma. ... více o Adžice

Kód zboží 01137
Bylík.skAdžika

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
34 Kč
50g
43 Kč
100g
63 Kč
150g
76 Kč
200g
96 Kč
250g
115 Kč
300g
136 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete tento týden
  • GLS - na pobočku dostanete tento týden
  • ONE BOX dostanete tento týden
  • ONE POINT dostanete tento týden
  • ONE - na adresu dostanete tento týden
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete tento týden
  • Balíkovna dostanete tento týden
  • PPL - na pobočku dostanete tento týden
  • Zásilkovna - na adresu dostanete tento týden
  • PPL - na adresu dostanete tento týden
  • GLS - na adresu dostanete tento týden
  • Balíkovna - na adresu dostanete tento týden
BEZ GLUTAMÁTU
Adžika

Vše o Adžice

Adžika

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma.

Koření se hodí především na grilované maso, ryby a zeleninu. Dobře se uplatní také při pečení a dušení jehněčího, drůbežího nebo vepřového masa, je výborné k dochucení mletého masa. S oblibou se používá i do pokrmů z luštěnin, patizonu, lilku a cukety

Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), koriandr, papriku, kopr, pískavici řecké seno, česnek, petržel, celer a sumah.

Recept na kořeněné vepřové plátky

AdžikaTento recept je velice jednoduchý a zároveň rychlý. A přestože obsahuje pouhé 3 ingredience, výsledek je famózní. Vepřové plátky lze podávat například s bramborem či rýží.

Ingredience

4 plátky vepřové kýty
3 polévkové lžíce kořenící směsi ADŽIKA
2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Vepřové maso opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Nakrájíme na plátky a jemně naklepeme paličkou.

2. Každý plátek z obou stran posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a vše důkladně vetřeme do masa. Můžeme i lehce dosolit.

3. Takto připravené maso dáme zhruba na 1 hodinu odpočinou do lednice.

4. Do hlubší pánve dáme zbývající olej (přibližně 1 lžíci) a plátky masa z obou stran zprudka orestujeme.

5. Plamen stáhneme na nižší teplotu a ještě zhruba 15 minut smažíme.

Zajímavé odkazy

Slevy a tipy

Ostropestřecplod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Gojivýběr sušených plodů

Výběr extra velkých a šťavnatý plodů goji. Goji jsou výborným ... více

Himalájská sůlhrubá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Moruše plod

Moruše jsou nejen sladkým ovocem, ale také výživnou superpotravinou. ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.