Adžika směs koření

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma. ... více o Adžice

Kód zboží 01137
Bylík.skAdžika

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

-20%
30g
24 Kč20 Kč
50g
30 Kč25 Kč
100g
45 Kč37 Kč
150g
54 Kč45 Kč
200g
68 Kč56 Kč
250g
82 Kč68 Kč
300g
96 Kč80 Kč
Dostupnost: do týdne | dostanete do 10.10.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 10.10.
  • Balíkovna dostanete do 10.10.
  • PPL - na pobočku dostanete do 10.10.
  • GLS - na pobočku dostanete do 10.10.
  • Zásilkovna domů dostanete do 10.10.
  • PPL - na adresu dostanete do 10.10.
  • GLS - na adresu dostanete do 10.10.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 10.10.
NOVÉ!
BEZ GLUTAMÁTU
Adžika

Vše o Adžice

Adžika

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma.

Koření se hodí především na grilované maso, ryby a zeleninu. Dobře se uplatní také při pečení a dušení jehněčího, drůbežího nebo vepřového masa, je výborné k dochucení mletého masa. S oblibou se používá i do pokrmů z luštěnin, patizonu, lilku a cukety

Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), koriandr, papriku, kopr, pískavici řecké seno, česnek, petržel, celer a sumah.

Recept na kořeněné vepřové plátky

AdžikaTento recept je velice jednoduchý a zároveň rychlý. A přestože obsahuje pouhé 3 ingredience, výsledek je famózní. Vepřové plátky lze podávat například s bramborem či rýží.

Ingredience

4 plátky vepřové kýty
3 polévkové lžíce kořenící směsi ADŽIKA
2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Vepřové maso opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Nakrájíme na plátky a jemně naklepeme paličkou.

2. Každý plátek z obou stran posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a vše důkladně vetřeme do masa. Můžeme i lehce dosolit.

3. Takto připravené maso dáme zhruba na 1 hodinu odpočinou do lednice.

4. Do hlubší pánve dáme zbývající olej (přibližně 1 lžíci) a plátky masa z obou stran zprudka orestujeme.

5. Plamen stáhneme na nižší teplotu a ještě zhruba 15 minut smažíme.

Zajímavé odkazy

Slevy a tipy

Maralíkořen

Má pozitivní vliv na játra, je vhodný při nechutenství, podporuje ... více

Pampeliškakořen jemně mletý

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.