Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Adžika směs koření

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma. ... více o Adžice

Kód zboží 01137
Bylík.skAdžika

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
32 Kč
50g
41 Kč
100g
61 Kč
150g
75 Kč
200g
94 Kč
250g
113 Kč
300g
134 Kč
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 5.12.
  • GLS - na pobočku dostanete do 5.12.
  • WE|DO BOX dostanete do 5.12.
  • WE|DO POINT dostanete do 5.12.
  • WE|DO HOME dostanete do 5.12.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 5.12.
  • Balíkovna dostanete do 5.12.
  • PPL - na pobočku dostanete do 5.12.
  • Zásilkovna domů dostanete do 5.12.
  • PPL - na adresu dostanete do 5.12.
  • GLS - na adresu dostanete do 5.12.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 5.12.
BEZ GLUTAMÁTU
Adžika

Vše o Adžice

Adžika

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma.

Koření se hodí především na grilované maso, ryby a zeleninu. Dobře se uplatní také při pečení a dušení jehněčího, drůbežího nebo vepřového masa, je výborné k dochucení mletého masa. S oblibou se používá i do pokrmů z luštěnin, patizonu, lilku a cukety

Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), koriandr, papriku, kopr, pískavici řecké seno, česnek, petržel, celer a sumah.

Recept na kořeněné vepřové plátky

AdžikaTento recept je velice jednoduchý a zároveň rychlý. A přestože obsahuje pouhé 3 ingredience, výsledek je famózní. Vepřové plátky lze podávat například s bramborem či rýží.

Ingredience

4 plátky vepřové kýty
3 polévkové lžíce kořenící směsi ADŽIKA
2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Vepřové maso opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Nakrájíme na plátky a jemně naklepeme paličkou.

2. Každý plátek z obou stran posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a vše důkladně vetřeme do masa. Můžeme i lehce dosolit.

3. Takto připravené maso dáme zhruba na 1 hodinu odpočinou do lednice.

4. Do hlubší pánve dáme zbývající olej (přibližně 1 lžíci) a plátky masa z obou stran zprudka orestujeme.

5. Plamen stáhneme na nižší teplotu a ještě zhruba 15 minut smažíme.

Zajímavé odkazy

Slevy a tipy

Řebříčeknať

Řebříček obecný je vynikajícím dezinfekčním, protizánětlivým ... více

Šípekdrcený s jádry

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.