Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Adžika směs koření

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma. ... více o Adžice

Kód zboží 01137
Bylík.skAdžika

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
34 Kč
50g
43 Kč
100g
63 Kč
150g
76 Kč
200g
96 Kč
250g
115 Kč
300g
136 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete do 19.11.
  • Balíkovna dostanete do 19.11.
  • GLS - na pobočku dostanete do 19.11.
  • ONE POINT dostanete do 19.11.
  • ONE BOX dostanete do 19.11.
  • PPL - na pobočku dostanete do 19.11.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 19.11.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 19.11.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 19.11.
  • PPL - na adresu dostanete do 19.11.
  • GLS - na adresu dostanete do 19.11.
  • ONE - na adresu dostanete do 19.11.
BEZ GLUTAMÁTU
Adžika


Vše o Adžice

Adžika

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma.

Koření se hodí především na grilované maso, ryby a zeleninu. Dobře se uplatní také při pečení a dušení jehněčího, drůbežího nebo vepřového masa, je výborné k dochucení mletého masa. S oblibou se používá i do pokrmů z luštěnin, patizonu, lilku a cukety

Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), koriandr, papriku, kopr, pískavici řecké seno, česnek, petržel, celer a sumah.

Recept na kořeněné vepřové plátky

/ Adžika

Tento recept je velice jednoduchý a zároveň rychlý. A přestože obsahuje pouhé 3 ingredience, výsledek je famózní. Vepřové plátky lze podávat například s bramborem či rýží.

Ingredience

4 plátky vepřové kýty
3 polévkové lžíce kořenící směsi ADŽIKA
2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Vepřové maso opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Nakrájíme na plátky a jemně naklepeme paličkou.

2. Každý plátek z obou stran posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a vše důkladně vetřeme do masa. Můžeme i lehce dosolit.

3. Takto připravené maso dáme zhruba na 1 hodinu odpočinou do lednice.

4. Do hlubší pánve dáme zbývající olej (přibližně 1 lžíci) a plátky masa z obou stran zprudka orestujeme.

5. Plamen stáhneme na nižší teplotu a ještě zhruba 15 minut smažíme.

Slevy a tipy

Třezalkanať

Třezalka se používá při léčbě trávicího traktu, žaludku, jater ... více

­-20%

Kozlíkkořen

Kozlík lékařský – tradiční kořen, který může přispívat ... více

Banán v medusušené plátky

Banány jsou přirozeným zdrojem vlákniny a některých vitamínů ... více

­-20%

Skořice 5 cmcelá

Kůra skořicovníku charakteristicky svinutá do ruličky ... více

Diviznakvět

Divizna patří mezi nejstarší léčivé rostliny, je vhodná i pro děti ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.