Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Skořice mletá

Zdrojem tohoto voňavého koření je sušená kůra skořicovníku pravého (latinsky Cinnamomum verum), stálezeleného tropického stromu, který roste především v subtropick ... více o Skořici

Kód zboží 01297
Země původuIndonésie
Latinský název Cinnamomum cassia
Bylík.skŠkorica mletá

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
28 Kč
50g
34 Kč
100g
46 Kč
150g
54 Kč
200g
66 Kč
250g
78 Kč
300g
94 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 25.11.
  • GLS - na pobočku dostanete do 25.11.
  • ONE BOX dostanete do 25.11.
  • ONE POINT dostanete do 25.11.
  • ONE dostanete do 25.11.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 25.11.
  • Balíkovna dostanete do 25.11.
  • PPL - na pobočku dostanete do 25.11.
  • Zásilkovna domů dostanete do 25.11.
  • PPL - na adresu dostanete do 25.11.
  • GLS - na adresu dostanete do 25.11.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 25.11.


Vše o Skořici

Skořice cejlonská mletá

Skořice Zdrojem tohoto voňavého koření je sušená kůra skořicovníku čínského (latinsky Cinnamomum cassia), stálezeleného tropického stromu, který roste především v subtropických a tropických oblastech asijského kontinentu. Cejlonská skořice ALBA má dlouhou tradici a je považována za tu vůbec nejkvalitnější.

Kůra skořice je nejenom ceněné koření, ale rovněž přispívá k normální činnosti dýchacího systému a zároveň působení blahodárně na trávení.

Skořice má charakteristickou hnědou až načervenalou barvu, příjemné syté aroma a zemitě-dřevitou nasládlou chuť. Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a moučníků. Zajímavou chuť dodá mléčné rýži, ovocným knedlíkům, používá se při zavařování ovoce. Je oblíbeným kořením do svařeného vína a punče, pouhá špetka skořice krásně ovoní i kávu či horkou čokoládu. V asijské gastronomii se běžně používá také při přípravě slaných jídel, je výborná k jehněčímu masu.

Slevy a tipy

Len hnědýsemeno

Lněné semínko pro svůj obsah škrobu, oleje a vlákniny působí jako ... více

Himalájská sůljemně mletá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Kurkumamletá

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Co vás zajímá o Skořici

    Dotazy k bylinkám

  • Jaký je rozdíl mezi skořicemi co nabízíte.

    Skořice je populární koření pocházející z kůry stromů rodu Cinnamomum. Existuje několik druhů skořice, z nichž nejběžnější jsou cejlonská (pravá) skořice a čínská (kasijská) skořice.

    • Skořice čínská (Cinnamomum cassia nebo Cinnamomum aromaticum): Tento druh skořice je nejrozšířenější a nejběžnější na trhu. Je známá pro svou silnou, ostrou a mírně hořkou chuť. Čínská skořice obsahuje vyšší množství kumarinu, což je látkou, která může být při velkém množství škodlivá pro játra.

    • Skořice cejlonská (Cinnamomum verum nebo Cinnamomum zeylanicum): Tento druh skořice je považován za "pravou" skořici. Má jemnější, sladší a složitější chuť než čínská skořice. Obsahuje mnohem méně kumarinu než čínská skořice, takže je obecně považována za zdravější alternativu.

    Označení ALBA: ALBA se vztahuje na konkrétní kvalitu cejlonské skořice. Skořice je klasifikována podle velikosti a kvality kůry, která se používá k její výrobě. ALBA je nejvyšší kvalita cejlonské skořice a má nejjemnější kůru.

  • Nabízíte bylinky Skořice bílá, Skořicový květ a Quassiové dřevo?

    Skořice bílá (Cinnamomum verum) je strom, který pochází z oblasti Srí Lanky. Z kůry tohoto stromu se získává skořice, která se používá jako koření, aromatická látka a v tradiční medicíně. Skořice bílá je jemnější a méně hořká než běžněji používaná skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum).

    Skořicový květ (Lavanga) je koření pocházející z pupenů květů stromu karyofylovce vonné (Syzygium aromaticum). Toto koření má výraznou a silnou vůni a chuť. Používá se v tradiční kuchyni po celém světě a také v tradiční medicíně pro své protizánětlivé a protibakteriální vlastnosti.

    Quassiové dřevo (Quassia amara) je strom, který roste v tropických oblastech Střední a Jižní Ameriky. Ze dřeva se získávají látky s hořkou chuťovou složkou, které se používají jako bylinná medicína a koření. Quassia amara má protizánětlivé, protiplísňové a protihmyzové vlastnosti a je tradičně používána k podpoře trávení a jako přírodní repelent proti hmyzu.

    Bohužel ny tyto bylinky nejsou spolehliví dodavatelé, proto je nemůžeme do nabídky zařadit.

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.