Selátko směs koření
Selátko je sypká kořenící směs se sníženým obsahem soli, která propůjčí lahodnou chuť a vůni především rozličným grilovaným a rožněným masovým pochoutkám. ... více o Selátku
Kód zboží | 04592 |
---|---|
Bylík.sk | Selátko |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání
- GLS - na pobočku dostanete do 25.11.
- ONE BOX dostanete do 25.11.
- ONE POINT dostanete do 25.11.
- ONE dostanete do 25.11.
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 25.11.
- Balíkovna dostanete do 25.11.
- PPL - na pobočku dostanete do 25.11.
- Zásilkovna domů dostanete do 25.11.
- PPL - na adresu dostanete do 25.11.
- GLS - na adresu dostanete do 25.11.
- Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 25.11.
Vše o Selátku
Selátko
Selátko je sypká kořenící směs se sníženým obsahem soli, která propůjčí lahodnou chuť a vůni především rozličným grilovaným a rožněným masovým pochoutkám.
Koření je vynikající k dochucení pečeně na rožni, grilovaného selete, žebírek, kýty, kolen, stejně jako kuřete, křídel, stehen a masových špízů připravovaných na venkovním či domácím grilu. Uplatní se také v marinádách a při grilování pokrmů z hub či zeleniny.
Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), česnek, papriku, černý pepř, drcenou papriku, bílou hořčici, oregano a list petržele.
Recept na grilované kuřecí špízy
Pokud rádi grilujete, můžete vyzkoušet tyto chutné kuřecí špízy, které jsou doplněné o klobásku a zeleninu. Nejenže krásně hrají všemi barvami, ale marináda jim propůjčí intenzivní kořeněnou chuť, kterou ještě umocní přidaný česnek.
Ingredience
500 g kuřecích prsou
2 papriky různých barev
2 kvalitní klobásy
3 středně velké cibule
4 až 5 stroužků česneku
2 polévková lžíce kořenící směsi SELÁTKO
250 ml oleje
sůl dle potřeby
Postup přípravy
1. Kuřecí maso dle běžných zvyklostí opláchneme a očistíme. Poté lehce naklepeme a rozkrájíme na čtverečky.
2. Papriku nakrájíme na kousky, cibuli a klobásu na kolečka.
3. Na grilovací jehly napichujeme střídavě maso, klobásu, papriku a cibuli.
4. Připravíme si marinádu smícháním oleje, utřeného česneku a koření. Můžeme dosolit.
5. Špízy naložíme do marinády a dáme alespoň na 2 hodiny uležet do lednice.
6. Nakonec špízy rovnoměrně z obou stran grilujeme přibližně 5 minut z každé strany, dokud nejsou dostatečně propečené.
Slevy a tipy
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky